Krčko 6,5 l sočne ćufte

Krčko 6,5 l sočne ćufte

Sporo kuvanje krčko

Sastojci

500 g mlevenog mesa
• 2 čena usitnjenog belog luka
• 1 manji crni luk sitno seckan
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica bibera u prahu
• 1 kašika svežeg seckanog peršuna
• 800 g soka od paradajza
• 1 sitno seckan crni luk
• 1 sitno seckan beli luk
• 1/2 kašičice soli
• 1/2 kašičice bibera

Priprema u krčku slow cooker

Sjediniti sve sastojke za ćufte. Sastojke dobro
izmešati da se dobije ujednačena masa i napraviti 20 ćufti
u obliku loptica. Staviti ćufte u frižider oko 10 minuta da
se ohlade. U međuvremenu, u tiganju na ugrejanom ulju
prodinstajte crni i beli luk. Dodajte so, biber i uz stalno
mešanje dodajte sok od paradajza. Kada sos provri,
prespite ga u Super Krčka i u sos spuštajte jednu po jednu
ćuftu. Kuvajte u Super Krčku ćufte 4-5 sati na poziciji
LOW. Gotove ćufte poslužite uz kuvane makarone, pirinač
ili krompir pire i pospite cepkanim svežim peršunom.

Ostavite komentar