Savršene tanke korice i čokoladni krem… Probajte ovaj ukusni mađarski specijalitet!

Potrebno je:

Testo:

  • 600 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 250 g putera (margarina)
  • 2 jaja
  • 200 g šećera
  • 6 kašika kisele pavlake

Fil:

  • 200 g šećera
  • 1 l mleka
  • 200 g brašna
  • 100 g čokolade
  • 200 g putera

Priprema

1. Pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer. Dodati puter, a zatim i jaja i kiselu pavlaku. Sjedinite sastojke i ostaviti malo na hladnom.

2. Podeliti testo na pet loptica i svaku lopticu razvaljati na tanko (veličine velike tepsije). Peći na obrnutoj strani tepsije, na papiru za pečenje. Paziti da ne porumeni.

3. Staviti na šporet mleko i dodati komadiće čokolade. Pustiti da provri.

4. Brašno i šećer razmutiti sa malo hladnog mleka, pa sipati u vrelo čokoladno mleko. Kuvati, uz mešanje, nekoliko minuta (kada je teško napraviti pun krug varjačom, fil je kuvan). Pročitajte i:  Jabuka i čokolada za zdravo srce

5. Skinuti sa šporeta i dodati tanko isečen puter. Mešati dok se ne istopi.

6. Ohlađene kore filovati mlakim filom. Kolač ostaviti na hladnom da se stegne.

7. Preliti čokoladnom glazurom (na pari rastopite 150g čokolade za kuvanje i 120g putera)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *