Sastojci:

  • 10 pečenih paprika, po mogućstvu celih, da bi se sir lepo ” upakovao”
  • 10 parčadi sira trapista, ja ga isečem kao pločice pa uguram u papriku ( može da se koristi i feta, kao i sitni sir, šta imate time napunite )
  • 2 cela jaja
  • brašno i prezla
  • ulje za pečenje
  • so

papriku ukoliko je sir neslan posolite, a ukoliko je slan probajte ga procenite da li treba da se paprika posoli.

Obacite sir u papriku i ako je potrebno možete i čačkalicom zatvoriti kraj paprike.

Uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje i na kraju u prezlu.

Krajeve gde je paprika zatvorena posle prezle još jednom umočite u jaje pa u prezlu, da se dodatno fino zatvori is tavite das e peče u zagrejano ulje.

na jaču temperaturu, ali ne ni na najjaču.

Potrebno je samo da sir krene da se topi, a da se jaje okolo ispeče.

Kada porumeni sa obe strane gotovo je.

Služiti i toplo i hladno.
Prijatno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *