Svadbarski kupus u krčko loncu

Svadbarski kupus u krčko loncu

Sastojci

2 glavice kupusa • 300 g svinjskog mesa • 300 g junećeg mesa • 200 g suvih rebara • 200 g suve slanine • 2 glavice crnog luka • 2 suve crvene paprike • 2 kašičice mlevene ili tucane paprike

Priprema svdbarskog kupusa u krčko loncu 6,5 l

Glavice kupusa prepolovite i odstranite koren.
Svaku polovinu isecite na 8 delova. Suvu slaninu isečenu
na listiće propržite u tiganju. U keramičku posudu Super
Krčka prespite slaninu sa masnoćom, dodajte red kupusa,
red mešanog mesa nasečenog na kockice, pola količine
crnog luka iseckanog na rebarca i lovorov list. Sve pospite
mlevenom paprikom i začinite po ukusu. Slaganje ponavljajte
istim redosledom dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red
ostavite za kupus, a preko kupusa poređajte suve crvene
paprike. Vodu nalijte do polovine posude i krčkajte na poziciji
HIGH 8 sati.

Ostavite komentar