Sastojci za čips pravljen bez ulja u fritezi
800 g krompira
2 kašike maslinovog ili
suncokretovog ulja
1 kašika ljute aleve paprike
so, biber i vegeta po ukusu
150 ml grčkog jogurta
Oljuštite, operite i isecite krompire na sitne
kockice. Kockice krompira potopite u vodu oko 30
minuta, a zatim ih procedite i prosušite na kuhinjskoj
krpi ili ubrusima. Pomešajte 1 kašiku ulja sa alevom
paprikom i pobiberite po želji. Kockice krompira posolite
i dobro premažite ovim začinskim uljem. Zagrejte
Air fryer na 180 stepeni. Ubacite kockice krompira u
posudu aparata, podesite tajmer na 20 minuta i pecite
krompir dok ne porumeni. U toku pečenja krompiriće
možete promešati ili blago protresti. U posebnoj posudi,
pomešajte grčki jogurt sa preostalim uljem, pobiberite
i posolite po ukusu. Po želji po vrhu pospite malo aleve
paprike. Jogurt poslužite kao umak uz krompiriće.
Ovako pečeni krompirići savršeno se slažu sa pečenim
rebarcima i ćevapima.