Sastojci:

  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike ulja
  • 2 banane
  • 100 grama smrznutih jagoda
  • 100 grama smrznutih malina
  • 100 grama smrznutih kupina
  • 100 grama smrznutih višanja

Sastojci za glazuru:

  • 100 grama crne čokolade
  • 3 kašičice kisele pavlake
  • 30 grama bele čokolade za posipanje

Priprema:

  • Odledite i ocedite smrznuto voće, a višnje očistite od koštica.
  • Ogulite banane, nasecite ih na kolutove i poprskajte limunovim sokom da ne pocrne.
  • Umutite belanca, postupno dodajući šećer.
  • Dodajte žumanca, pa sve zajedno dobro umutite.
  • U umućena jaja dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, te na kraju sipajte ulje.
  • Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 Celzijusa.
  • Pečenu koru prevrnite na poslužavnik za tortu, sklonite papir i polako je umotajte u rolat.
  • Ostavite da se ohladi
  • Ohlađeni rolat otvorite i po njoj poređajte voće.
  • Najpre po jednoj rolni rasporedite jednu bananu, pa polovinu crvenog voća, drugu bananu i završite ostatkom crvenog voća.
  • Napunjenu koru ponovo lagano umotajte u rolnu tako da se voće ne vidi.
  • Otopite čokoladu s tri kašičice pavlake, neprestano mešajući dok se ne dobije glatka masa.
  • Malo ohladite i ravnomerno nanesite smesu.
  • Odozgo narendajte  belu čokoladu ili orahe po želji.
  • Ostavite  da se ohladi, a potom je isecite na kolutiće.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *