Sastojci:

  • 2/3 svežeg kvasca
  • 500ml vode
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašikica soli
  • 0, 5dl ulja
  • oko 1kg brašna

Priprema:

U posudu sipati mlaku vodu pa izmrviti kvasac i dodati šećer pa izmutiti. Dodati oko 500 gr brašna, kašikicu soli i pola mere od ulja pa sve sjediniti. Nastaviti mešanje dodavajući brašno dok se ne dobije glatko testo srednje tvrdoće.

Umešeno testo malo pouljiti pa ostaviti da odstoji pola sata.

Kada je testo nakislo premesiti ga i ostaviti 10 minuta na radnoj površini. Pobrašnaviti površinu i testo pa razvući testo za hleb u oblik pravougaonika. Debljina testa da je 1cm, širina 30cm a dužina izmedju 50 i 70cm. Kada ste razvukli pravougaonik onda urolajte čvrsto vaš hleb.

Pouljite tepsiju i stavite urolano testo, pa nožem ukoso zasecite odgore.

Ugrejte rernu na 50 stepeni, pa isprskajte hleb vodom i stavite da kisne 20 minuta u ugrejanoj rerni.

Izvadite posle tog vremena tepsiju pa pojačajte rernu na 200 stepeni i stavite hleb da se peče oko 45 minuta.

Pečen hleb umotajte u krpu ili ostavite da se hladi na rešetki šporeta.

Pekaricu možete naručiti na linku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *