Dark Svetlo

Sarma u Colossus krčko Ostavite komentar

Sočna sarma pravljena u krčku colossus

1-2 glavice kiselog kupusa
• 1 šolja pirinča
• 600 g mešanog mlevenog mesa
• 100 g slanine pančete
• nekoliko komada dimljenih rebara
• 1 veća glavica crnog luka
• 1 čen belog luka • 1 šargarepa

• 1 kašika aleve paprike
• 1 jaje
• biber u zrnu
• so, biber i vegeta po ukusu
• 2- 3 lista lovora

Sarmice u super krčko

U dubljem tiganju prodinstati sitno iseckan crni luk.
Dodati pančetu iseckanu na kockice, nastaviti dinstanje, a zatim
dodati mešano mleveno meso. Kada se meso proprži i dobije braon
boju dodati narendanu šargarepu, sitno seckani beli luk, pirinač i
začiniti po ukusu. Dodati jaje i alevu papriku i sve dobro promešati
da se sastojci sjedine. Skloniti fil sa vatre.
Listove kupusa dobro oprati, nožem iseći zadebljanja po sredini
lista i na svaki list staviti kašiku fila. Uvijati sarme i ređati sarme
u keramičku posudu Super Krčka. Između redova sarmi stavljati
suvo meso, po koji lovorov list i po koje zrno bibera. Poslednji red
sarmi prekriti celim listovima kupusa. Naliti sarme vodom toliko
da prekriju sarme. Zatvoriti Super Krčka i na poziciji LOW kuvati
sarme oko 7-10 sati, najbolje preko noći. Gotove sarme odlično idu
uz proju ili kukuruzni hleb.

Korpa

close
%d bloggers like this: